Vr 7 december 2012 | Een reisje Amsterdam - Roosendaal

Ruimte voor het plaatsen van foto's en reportages.
Forumregels
Graag het volgende formaat gebruiken voor de titel van een fototopic: 'Datum of periode | Thema of locatie(s) van de fotoserie'
Bruno
Berichten: 701
Lid geworden op: di aug 21, 2012 8:07 am
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Vr 7 december 2012 | Een reisje Amsterdam - Roosendaal

Bericht door Bruno »

Amsterdam Centraal
1.
Afbeelding
Op een besneeuwd Amsterdam Centraal is de NMBS 2801 zojuist met trein 9217 uit Brussel gearriveerd. Weldra zal de trein leeg doorgaan als 79217 naar de Watergraafsmeer om aldaar de loc om te lopen en de trein te reinigen. De sneeuw vormde een mooie decoratie voor een waardig afscheid van de beneluxtreinen, per 9 december is deze vervangen door de "Fyra Brussel".
Schiphol
2.
Afbeelding
Met een witte neus van de sneeuw komt de NMBS 2801 het station van Schiphol binnen rijden, na een korte stop zal deze weer verder rijden als trein 9248 naar Brussel Zuid.
3.
Afbeelding
Onder toeziend oog van de machinist op loc 1753 verlaten de reizigers trein 148 uit Berlijn welke zojuist is aangekomen. Veel reizigers zullen hun verre reis ongetwijfeld vervolgen per vliegtuig aan de grote koffers met bagage te zien, de trein heeft een kortere rit voor de boeg en zal leeg als 70148 doorgaan naar het opstelterrein van Hoofddorp. Vanaf 9 december zal deze trein Schiphol niet meer aandoen, in plaats daarvan verbind de trein nu de twee hoofdsteden met elkaar en gaat dus van Berlijn Hbf naar Amsterdam Centraal.
4.
Afbeelding
De V250 wordt nu alleen nog in het binnenlandse Fyra-verkeer ingezet, vanaf 9 december zal dat wel anders zijn; als het goed gaat rijden deze treinen dan iedere 2 uur naar Brussel. Stel 4808 welke hier gereed staat voor vertrek heeft een minder verre reis voor de boeg, de eindbestemming van trein 1048 zal het centraal station van Rotterdam zijn.
Den Haag Hollands Spoor
5.
Afbeelding
Den Haag Hollands Spoor is één van de twee stations die vanaf 9 december helemaal geen internationale treinen meer heeft, genoeg reden dus om de NMBS 2811, welke gereed staat om te vertrekken als trein 9252 naar Brussel, nog eens te fotograferen onder de kap van het fraaie station.
Rotterdam Centraal
6.
Afbeelding
De NMBS 2840 is onderweg van Brussel naar Amsterdam met trein 9237 en maakt daarbij een korte stop op Rotterdam Centraal.
Roosendaal
7.
Afbeelding
Een AM'75 stel van de NMBS met het nummer 841 staat gereed om als trein 2789 naar Antwerpen Centraal te boemelen. Nu was deze trein nog relatief rustig, vanaf 9 december zal dat wel veranderen aangezien dit voor reizigers uit onder andere Dordrecht, Breda en uiteraard Roosendaal zelf de enigste fatsoenlijke manier is om in België te reizen per spoor.
8.
Afbeelding
Door de "winterdienstregeling" loopt Beneluxtrein 9256 naar Brussel een vertraging van een kwartier op. Men liet de 2100 naar Vlissingen namelijk 10 minuten wachten op de vertraagde 3600 uit Zwolle om de aansluiting over te nemen, hierdoor was er geen spoor meer vrij voor de Benelux. Nadat uiteindelijk ook de stoptrein naar België nog voor de Benelux uit vertrokken is, mag de NMBS 2803 met de Olympische rijtuigen eindelijk vertrekken.
Website: Spoorpunt.nl | Foto's: Flickr
Plaats reactie