8-12-2023 | Blauwnet GTW bij Winterswijk

Ruimte voor het plaatsen van foto's en reportages.
Forumregels
Graag het volgende formaat gebruiken voor de titel van een fototopic: 'Datum of periode | Thema of locatie(s) van de fotoserie'
Gydo
Berichten: 75
Lid geworden op: ma apr 08, 2024 9:38 am
Locatie: Lievelde (Achterhoek)

8-12-2023 | Blauwnet GTW bij Winterswijk

Bericht door Gydo »

Hallo iedereen,

Zoals jullie inmiddels wel weten nam Arriva op zondag 10 december het vervoer over van Keolis op de lijn Zutphen - Oldenzaal. Na twintig jaar moest Keolis (van oudsher Syntus) het veld ruimen op dit mooie baanvak.
De negen LINT-stellen van Keolis gingen niet over naar Arriva, Keolis wou ze niet aan Arriva verkopen, dus moest Arriva flink schuiven met haar materieel. Zo zijn de zeven LINT-stellen vanuit Limburg weer terug gehaald naar Gelderland/Overijssel en zijn er twee GTW 2/8 stellen vanuit Groningen overgekomen om de dienst te onderhouden tussen Zutphen en Oldenzaal.
Vlak nadat school was afgelopen kreeg ik een berichtje dat het treinstel buiten stond, daarom werd er na school direct naar Winterswijk gereisd. En hier staat hij dan: Arriva Nederland Noordelijke GTW 2/8 10350 staat te stralen op het buitenterrein van Transit Oost (stralen kan men niet van het weer zeggen) en kan niet wachten om zondag haar eerste kilometers op de spoorlijn Zutphen-Hengelo-Oldenzaal te gaan maken.


Afbeelding
Plaats reactie